menu

AGROTURIZAM JUZBAŠIĆ „Matkova pecara“

AGROTURIZAM JUZBAŠIĆ „Matkova pecara“

Proizvodnja rakije u obitelji Juzbašić proteže se kroz cijelo stoljeće, a ozbiljnijom odnosno profesionalnom proizvodnjom odlučili smo se baviti nakon iznimno dobrih rezultata ostvarenih na brojnim sajmovima, izložbama i ocjenjivanjima kvalitete voćnih rakija i likera. Višestruko zlatom nagrađivane šljivovice kao i voćni likeri spravljani na starinski način i po staroj recepturi svakako idu u prilog potvrdi kvalitete ovih proizvoda.

            U funkciji proizvodnje voćnih rakija i likera podignuli smo blizu 3 hektara nasada šljive različitog sortimenta koji je uglavnom prilagođen za proizvodnju domaće šljivovice, te 1,5 hektara nasada oraha koji će također biti u funkciji proizvodnje domaćeg  orahovca. Unutar ovih nasada se nalazi i jedna manja količina sadnica dunje od koje se idso spravlja domaći liker od dunje i rakija dunjevača po kojoj želimo postati prepoznatljivi.

            Cijela koncepcija proizvodnje voćnih rakija i likera zamišljena je u sklopu projekta Agroturizma Juzbašić „Matkova pecara“ koji se odvija na starom gospodarstvu obiteljske kuće s gospodarskim zgradama. Stara obiteljska kuća je uređena u takvom obliku da može pružati usluge noćenja odnosno smještaja s dese kreveta u četiri sobe, dok su gospodarski objekti uređeni i predviđeni za proizvodnju i preradu voćnih rakija i likera u čijem sklopu se nalazi i kušaona  koja je isto uređena u starom tradicijskom stilu. Svi gospodarski objekti su registrirani kao trošarinsko skladište što znači da se u njima može odvijati legalna proizvodnja alkohola i alkoholnih pića te je sve usklađeno sa zakonskom regulativom.

            U svojoj ponudi imamo rakiju šljivovicu, dunjevaču, jabukovaču, voćne likere od bazge, višnje, dunje i oraha. U kušaoni koja je uređena u starinskom stilu mogu se osim rakija i likera degustirati domaći suhomesnati slavonki proizvodi i kolači..

Sa svojim rakijama i likerima nastupali smo na brojnim sajmovima, od PHS-a Proizvodi hrvatskog sela u Zagrebu, Jesen u Lici, Eko-Etno, Slavin, Osječki sajam, te uvijek zapaženi nastup na Nacionalnoj izložbi voćnih rakija i likera u Vinkovcima. Svaki takav nastup obično je popraćen i medaljom, tako da je vrijedno spomenuti da smo kao OPG u više navrata osvojili zlatne medalje uglavnom za šljivovicu.

            Obilaskom gospodarstva može se doći do spoznaje kako se nekada živjelo i radilo u tipičnim šokačkim kućama te pokazati cijeli slijed tehnologije odnosno načina proizvodnje tradicionalne Slavonske šljivovice.

Fotografije

Video

Cjenik

Facebook Twitter Google plus
share
keyboard_backspace search print QR arrow_upward